Groepspraktijk Ninove Groepspraktijk Ninove

Baby hydrotherapie en slaapcoaching

Wat is hydrotherapie voor baby's?

In de jaccuzzi voor baby's krijgen baby's de kans om helemaal vrijuit te bewegen. In het bad van +-37° drijven en bewegen baby's gewichtsloos in het water. Ze ontdekken hun eigen lichaam op een andere manier en gebruiken spieren die ze "op het droge" nog niet nodig hebben. Hierdoor ontwikkelen ze spieren en worden zich meer bewust van zichzelf en hun verschillende lichaamsdelen. Hydrotherapie is een hele leuke activiteit om met je kleintje te doen en samen te ontspannen (baby in het water, mama/papa uit het water maar heel nabij). 

Hydrotherapie is ook heel geschikt voor kindjes die moeilijk slapen. De zachte tegendruk van het water geeft een gunstig effect op de spijsvertering en vermindert vaak ook de krampjes. Bij (verborgen) reflux verlichten de klachten ook vaak en bij constipatie zien we ook een gunstig effect.

Aanvullend kan er ook gekozen worden voor een sessie babymassage, ouder/baby yoga of wobbelyoga.

Wat is slaapcoaching?

Slaapcoaching van baby’s en kindjes omvat het begeleiden en ondersteunen van ouders bij het werken naar meer slaap.

Kindjes en slapen lijkt hand in te gaan, maar in de praktijk loopt het vaak moeilijker dan verwacht.
Soms gaan de dutjes moeilijk of kan een kindje niet zelfstandig in slaap vallen. Anderen slapen ’s nachts moeilijker of worden heel vroeg wakker om aan de dag te beginnen. Dit zijn allemaal situaties die een invloed kunnen hebben op de slaap en nachtrust van het hele gezin.

Gelukkig kan er aan slaap gewerkt worden. Samen met jullie, de ouders, wordt er geluisterd naar de noden en wensen. We zullen samen uitzoeken waarom jullie kindje minder goed slaapt om zo de gepaste slaapoplossing te vinden.

Voor wie?

Hydrotherapie is er...

voor baby's en peuters van 2 weken tot 1,5 jaar die:

  • graag met mama/papa willen ontspannen

  • graag met een vriendje samen in de baby jaccuzzi willen genieten (tot 1 jaar).
  • last hebben van krampjes, spijsvertering, (verborgen) reflux
  • moeilijk slapen

Slaapcoaching is er...

voor baby’s en kindjes tussen 0-4 jaar die:

  • moeilijk of niet zelfstandig in slaap kunnen vallen

  • korte dutjes doen

  • nog niet doorslapen ’s nachts

  • nog nachtvoeding(en) vragen

  • vroeg aan de dag willen beginnen

Zitten jullie met vragen over een ander slaapgerelateerd probleem? Dan kunnen we samen zeker kijken hoe we jullie kunnen verderhelpen. Daarnaast informeer en ondersteun ik ook ouders die een kindje verwachten. Zo kunnen ook jullie met een (uit)gerust hart aan jullie groot avontuur beginnen.

Aanmelding en opstart?

Je kan je aanmelden via de rode knop rechts of telefonisch via 0499 34 01 24.
We plannen een intakegesprek en luisteren naar jouw verhaal en je hulpvraag. Ook wij vertellen over onze manier van werken en wat we eventueel voor jou kunnen doen.

Aanmelden voor Baby hydrotherapie en slaapcoaching