Groepspraktijk Ninove Groepspraktijk Ninove

Yoga en wobbelyoga

Wat is het?

We leven vandaag in een maatschappij die heel veel eisen stelt en aanzienlijke energie van ons lichaam vraagt. We worden overspoeld door prikkels en de verwachtingen liggen vaak hoog. We hebben het steeds moeilijker om onszelf tot rust te brengen. Hierdoor ervaren we meer en meer stress, slaapproblemen, emotionele problemen… 
In Groepspraktijk GRIP organiseren we yoga voor alle leeftijden. 

Kinderyoga brengt kinderen op een speelse manier in contact met zichzelf. Ze voelen zich vrijer en ervaren minder druk en prestatiedrang, wat hun creativiteit en gevoel van eigenwaarde bevordert! Het lichaam wordt soepeler, motoriek, evenwicht en concentratie verbeteren. Tijdens de lessen is er een leuke afwisseling tussen actie en rust. We leren wie we zijn, wat we kunnen en wat we willen, we spelen met ademhaling, visualisatie, beweging, spel en tekenen. Elke les wordt er gewerkt vanuit een thema, aangepast aan de leeftijdsgroep. Kinderyoga is vooral superleuk om te doen!

Lessen wobbelyoga 2023-2024 op zaterdagvoormiddag, 1x/maand

  • Data: 14/10, 18/11, 9/12, 13/1, 27/2, 23/3, 13/4, 4/5 en 15/6 van 10u30-11u30
  • Locatie: Groepspraktijk GRIP Ninove (praktijk 1): Paellepelstraat 60 te Nederhasselt
  • Leeftijd: 3 tot 12 jaar
  • Prijs: €10 per kind, €15 voor kind mét ouder samen (je mag als ouder kiezen of je wel/niet aanwezig bleeft en deelneemt)
  • Inschrijven via: https://cally.com/pbxv6kv4vhfndsr8
 
Restorative yoga voor volwassenen (vanaf 16 jaar) tracht een ankerpunt te bieden: een moment van rust waarop we terug op ons eigen tempo in contact komen te staan met onszelf. Hierdoor groeien we in ons zelfvertrouwen, leren we emoties kanaliseren, ontspant ons lichaam en verbetert onze concentratie en fysieke fitheid. Bijgevolg verminderen ook de prestatiedruk en stress. We leren dat we gewoon altijd en overal onszelf mogen zijn.

Restorative yoga situeert zich als yogastijl tussen yin yoga en yoga nidra. Het doel van de les is het vinden van diepe rust. Jij zet die overload aan prikkels die een ganse dag op je afkomen (schermen, radio, media…) even af. Bij deze yogavorm is het de bedoeling dat je in iedere houding je hele lichaam ontspant. Je blijft een aantal minuten in een houding en je ondersteunt jezelf met yoga props. In deze les bewegen we dus weinig, max 2 à 3 houdingen per les (een houding duurt gemiddeld 15min), maar elke houding is heerlijk diepgaand, en je ervaart een zeer diepe ontspanning. Het centrale thema van elke les is 'comfort': dat betekent dat we heel wat props (dekens, kussens, bolsters,...) gebruiken om ons zalig comfortabel te leggen. De materialen (props: dekens, kussens enz) zorgen ervoor dat je je gedragen voelt. 

Restorative yoga is voor bijna iedereen toegankelijk, het is een van de meest ontspannen yogavormen die er zijn! Je kan deze yogastijl beoefenen ongeacht je leeftijd. Mensen met bepaalde klachten vb. letsel, reuma, fibromyalgie e.d. kunnen zeker aansluiten, de oefeningen worden aangepast op maat van elke deelnemer. De lessen gaan door in kleine groep (max. 5 deelnemers), waardoor er heel persoonlijk lesgegeven wordt. 

Reeksen restorative yoga 2023-2024

  • Woensdag 19u30 - 20u45: yoga volwassenen bij Eva

Uur: woensdagavond van 19u30 tot 20u45
Data: er zijn nog geen data gepland, maar aanmelden is wel mogelijk.
Prijs voor deze reeks: €45 
Aantal deelnemers: min. 3, max. 5
Locatie: Groepspraktijk GRIP Ninove (praktijk 1): Paellepelstraat 60, 9400 Nederhasselt
Meebrengen: 2 fleece dekens
Info en inschrijven via eva@groepspraktijkninove.be

Aanmelding en opstart?

Nood aan informatie of wil je op de hoogte gehouden worden?
Je kan je aanmelden via de rode knop rechts of telefonisch via 0499 34 01 24.

Aanmelden voor Yoga en wobbelyoga